• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Liselore Frowijn ontwerpt bedrijfskleding RAI Amsterdam

Liselore Frowijn ontwerpt bedrijfskleding RAI Amsterdam

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Steeds meer ontwerpers doen het: bedrijfskleding ontwerpen. Zo ook Liselore Frowijn; de jonge designer kroop achter de ontwerptafel voor de nieuwe bedrijfskleding voor RAI Amsterdam.

Frowijn werd door Frans Molenaar (1940-2015, red.) aangedragen als nieuwe ontwerper voor de RAI-bedrijfskleding. Deze collectie is dan ook de laatste onder zijn supervisie.

De belangrijkste pijlers in de nieuwe outfits stonden gelijk aan de pijlers van de RAI zelf: gastvrij, professioneel en altijd voorbereid om gasten te ontvangen. Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam: “Bij de RAI ontvangen wij dagelijks mensen van over de hele wereld. Kleding speelt hierin een grote rol omdat het een belangrijk visitekaartje is naar onze gasten toe. Met de komst van onze nieuwe huisstijl wilden we de kleding ook een vernieuwingsslag geven. Nieuwe kleding geïnspireerd op de RAI was onze wens.”

De modeontwerpster kreeg de opdracht om ‘iets unieks te ontwerpen, geïnspireerd op de RAI’. “Het gebouw van de RAI, en met name de Europahal is voor mij een belangrijke inspiratiebron geweest. Het leuke aan deze opdracht was de variëteit in ontwerpen. Ik mocht werkkleding ontwerpen voor de facilities medewerkers tot aan avondkleding voor event medewerkers. Mijn ontwerpen zijn denk ik echt een vertaling naar wat de RAI wilde uitstralen met de nieuwe kleding,” aldus Liselore Frowijn. “Ik kan niet wachten totdat straks een grote groep mensen in mijn designs loopt.”

Liselore Frowijn studeerde aan ArtEZ Institute of Arts Bachelor Fashion Design in Arnhem en studeerde cum laude af in 2013. In juli van dat jaar won ze de Frans Molenaar-prijs. Daarnaast won ze de Prix Chloé op het Hyères Internationaal Festival de la Mode 2014 met haar ontwerp voor Chloé. In januari 2015 showde ze op de openingsavond van Amsterdam Fashion Week. Dit jaar zal ze haar collectie tijdens fashion week tonen in Parijs.

Meerdere ontwerpers bogen zich in de afgelopen jaren over bedrijfskleding. Een aantal designers die Frowijn voorgingen waren onder andere Mattijs van Bergen de bedrijfskleding voor het W Hotel Amsterdam, Mart Visser voor hotel Bilderberg en KLM, Dyanne Beekman voor McDonalds Amerika, Nikkie Plessen voor restaurant de Librije, Jan Taminiau voor hotel Waldorf Astoria en Monique Collignon voor Holland Casino en Prinses Maxima Centrum.

Beeld: RAI Amsterdam


Liselore Frowijn