Terugblik: 5 must-reads over Denim

De maand april stond in het teken van het thema Denim. FashionUnited heeft een aantal lezenswaardige artikelen op een rij gezet.

1. Deze weg legt je Kings of Indigo spijkerbroek af

Terugblik: 5 must-reads over Denim

Kings of Indigo is één van de weinige denimmerken die met trots kan zeggen dat het gebouwd is op duurzaamheid. Maar hoe ziet het productieproces van een Kings of Indigo spijkerbroek er nu precies uit? Waar start de productie, en waar eindigt de het proces? In het kader van transparantie, heeft het Nederlandse denimmerk zijn productielocaties exclusief met FashionUnited gedeeld.

Lees meer: FashionUnited

2. Tijdlijn: Hoe Scotch & Soda de wereld over ging

Terugblik: 5 must-reads over Denim

Amsterdams label Scotch & Soda begon vorige eeuw klein. Inmiddels is het in de grote steden van Nederland niet weg te denken, rijden in Amsterdam trams rond in de stijl van het merk en is het in Japan tot Amerika verkrijgbaar. FashionUnited zet op een rij hoe Scotch & Soda stap voor stap de wereld over ging.

Lees meer: FashionUnited / Caitlyn Terra

3. Zesde generatie De Rode Winkel wil ‘familiebedrijf eer aan doen’

Terugblik: 5 must-reads over Denim

Op dezelfde plek waar het bedrijf in 1837 begon, is nu De Rode Winkel van de zesde generatie van de familie Broekman heropend. Daan, Pauline en Wouter Broekman staan nu aan het roer bij het familiebedrijf en door het faillissement enkele jaren terug zagen ze de kans om opnieuw te beginnen.

Lees meer: FashionUnited / Caitlyn Terra

4. Amsterdam denimstad: hier zijn de grote merken gevestigd

Terugblik: 5 must-reads over Denim

Amsterdam is een geliefde standplaats is voor denimlabels uit binnen- en buitenland. Hoog tijd om eens te kijken welke labels zich allemaal in de denimhoofdstad hebben gevestigd. FashionUnited heeft in kaart gebracht welke denimmerken een kantoor of zelfs hun hoofdkwartier hebben in Amsterdam.

Lees meer: FashionUnited / May-Anne Oltmans

5. Kingpins Amsterdam: 4 denim trends voor FW18

Terugblik: 5 must-reads over Denim

Naast haar presentatie van toekomstige denim trends en een denim installatie tijdens Kingpins Amsterdam, sprak oprichter van Denim Dudes, denim trend forecaster en consultant Amy Leverton met FashionUnited over de vier belangrijke voorspellingen voor denim trends FW18.

Lees meer: FashionUnited / Vivian Hendriksz

Bonus: Tijdlijn: Kingpins’ weg naar faam in Amsterdam

Terugblik: 5 must-reads over Denim

Op 19 en 20 april verzamelden denim lovers en experts zich op het Westergasterrein voor een nieuwe editie van Kingpins: de internationale beurs die draait om denim. Lees alles over de beurs, de komst naar Amsterdam en de Amsterdam Denim Days in onze tijdlijn.

Lees meer:FashionUnited / Caitlyn Terra

Bonus 2: Binnenkijken bij House of Denim | Denim City

Terugblik: 5 must-reads over Denim

House of Denim, het Nederlandse platform voor vakmanschap en innovatie in de denimindustrie, is uniek in de wereld. Benieuwd geworden naar Denim City HQ? Breng dan een virtueel bezoek aan deze bijzondere, blauwe locatie.

Lees meer: FashionUnited / Esmee Blaazer

Homepagefoto: Pexels

Terugblik: 5 must-reads over Denim Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN