• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Trends SS17 gesignaleerd op Milan Fashion Week Men

Trends SS17 gesignaleerd op Milan Fashion Week Men

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Emporio Armani, Dsquared2, Jil Sander, Missoni, Moncler, Philipp Plein, Prada, Versace en Vivienne Westwood. Een kleine greep namen uit gevestigde herenmodemerken die hun nieuwe collectie voor lente/zomer 2017 presenteerden in Milaan. Opvallende trends van de Milan Fashion Week Men catwalk.

Active wear

Bij Prada was het centrale thema van de collectie activewear, Modellen betraden de catwalk in regenjassen, sleutelhangers aan hun broek en sokken in sandalen. Op de rug droeg een aantal van hen grote rugzakken, inclusief taille-gordel. Ook merken als Moncler, Gucci en Versace leken geïnspireerd door outdoor activiteiten als hiking, klimmen en kamperen, want ook zij presenteerden functionele mode op de planken. Moncler Gamme Blue stelde complete safari-looks voor, inclusief beige gilets en korte broeken met steekzakken. Versace presenteerde de parka in korte en lange uitvoeringen.

Androgyn

Steeds vaker wordt mannen- en vrouwenmode gemixt in shows. Bij Prada kwamen een paar vrouwenlooks voorbij, Vivienne Westwood toonde zelfs evenveel dames- als herenmode op de catwalk. Van Gucci was dit de laatste herenmodeshow. Vanaf februari presenteert creatief directeur Alessandro Michele zijn dames- en herencollecties ieder seizoen in één gezamenlijke modeshow. Net als Gucci besloten ook modehuizen Tom Ford, Burberry, en Vetements hun mannen- en vrouwencollecties samen te voegen tijdens hun catwalkshows.

Androgynie blijft ook een belangrijk thema: Westwood stuurde mannen in rokken en jurken de catwalk op. Bij Dsquared2 droegen mannelijke modellen enkellaarsjes met hoge plateauhak. De idententieke tweeling broers Dean and Dan Caten, ontwerpers van Dsquared2, namen hun applaus in ontvangst, in jeans gecombineerd met dij-hoge laarzen.

Inspiratie uit de sportwereld

Dirk Bikkembergs toonde zijn collectie met Olympisch thema rondom een zwembad. Een korte waterpolotraining maakte deel uit van zijn presentatie. Philipp Plein liet zich inspireren door basketbal: de Duitse modeontwerper presenteerde extravagante basketbal-uniforms bestaande uit hemdjes en shorts, een baseball jasje en een sporttas. MSGM toonde sportieve mode met jaren 90 invloeden: modellen droegen gestreepte polo’s en colorblock sweaters en kleine schoudertasjes.

Hoofddeksels

Felgekleurde zuidwesterse matrozen-hoedjes bij Gucci, cowboyhoeden bij Missoni, zomerse gevlochten strooiend hoeden bij Giorgio Armani en Etro, leren baretten bij Emporio Armani en gestreepte zonnehoedjes bij Fendi. Eigenlijk kunnen alle hoofddeksels in het voorjaar.

Vandaag gaat de laatste menswear fashion week van start in de Franse lichtstad. Paris Fashion Week: Men is traditiegetrouw de hekkensluiter van de internationale mannenmodeweken. Balenciaga presenteert vandaag voor het eerst in de geschiedenis de herenmodelijn van het het 99-jarige modehuis op de catwalk. Hierover later meer.

In juni besteedt FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klikt u hier.

Homepage foto: Milano moda uomo, Prada, overige beelden: Catwalkpictures.com

Menswearcatwalkseason
Milan Fashion Week