• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Voormalig Saks Off 5th-pand wordt outlet Hudson’s Bay

Voormalig Saks Off 5th-pand wordt outlet Hudson’s Bay

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De voormalige Saks Off 5th-panden in Nederland worden opgevuld met een outlet van Hudson’s Bay. Dit meldt de eigenaar van het Amsterdamse Pand, Kroonenberg Groep, tegen het Parool.

Het pand in Rotterdam is al gevuld met een outlet van Hudson’s Bay, zo meldt Lesley Bamberger van de Kroonenberg Groep. Voor het Amsterdamse pand in de Kalverpassage heeft Hudson’s Bay, waar Saks Off 5th onder valt, een vijftienjarig huurcontract afgesloten met exploitatieverplichting. Hierdoor is de Canadese keten verplicht om het pand gevuld te houden. “Ze gaan er nu een uitverkoopvestiging van Hudson’s Bay exploiteren. Daar hebben we best vertrouwen in. Ze doen dat al in de voormalige vestiging van Saks in Rotterdam en daar is iedereen best enthousiast over,” aldus Bamberger tegen het Parool.

Afgelopen april werd duidelijk dat de twee Nederlandse vestigingen van Saks OFF 5th de deuren gingen sluiten. Ook de winkels in Duitsland gingen op slot, zo werd gemeld op de Facebook-pagina van de keten. Destijds hoorden de Nederlandse winkels bij de gloednieuwe joint venture van Hudson’s Bay Europa en Signa’s Karstadt, maar inmiddels is de tak alweer van handen gewisseld. De Nederlandse Hudson’s Bay en Saks OFF 5th winkels zijn weer in handen van het Canadese oud moederbedrijf.

Foto: Inge Beekmans voor FashionUnited

Hudson's Bay
Saks OFF 5TH