• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Preview beursseizoen: Sunday School, Modefabriek en Soul Salon januari 2018

Preview beursseizoen: Sunday School, Modefabriek en Soul Salon januari 2018

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Beurzen

De beurzen staan voor de deur. Kindermodevakbeurs Sunday School maakt zijn debuut en Just Kidz is terug. Verder op de kalender: Modefabriek en Soul Salon. Een preview.

Kindermodevakbeurs Sunday School - 14 januari 2018

Kindermodevakbeurs Sunday School is een initiatief van Rob de Vos, voormalig eigenaar van Jake Fischer en Stefan Flint, vroeger vertegenwoordiger van het kindermodemerk. De debuut-editie telt tachtig deelnemende merken als Bess, Tumble ‘n Dry, Imps & Elfs, verdeeld over zes hallen. Het concept van Sunday School; lage wanden van de stands, industriële setting, en de focus op inspiratie, is volgens De Vos geïnspireerd op de eerste editie van de Bread & Butter beurs in Duitsland. Er is twee keer per dag een modeshow en Hans van Tellingen, auteur van het boek #WatNouEindeVanWinkels, komt spreken.

Praktisch:
Wat: Sunday School
Waar: De Fabrique, Maarssen.
Wanneer: Zondag 14 januari van 10.00 - 20.00uur. Vanaf 18.00 uur is de netwerkborrel.
Toegang: pre-registratie online 12,50 euro. Aan de deur: 17,50 euro.

Modevakbeurs Modefabriek: 44e editie - 21 & 22 januari 2018

Voor de 44e Modefabriek, met ruim 600 merken, is er een nieuwe segmentatie. De hoofdingang komt bij hal oost, die volledig gewijd is aan mannenmode. Hal noord richt zich op ‘nieuwe generatie & influencers in de mode’. Hal west staat in het teken van trendy merken, de centrale hal vanpremium damesmode. Bezienswaardigheden op de vloer, zoals installaties en shops, en ook de horecagelegenheden, worden gecentraliseerd in een ‘strip’. De verbindinghal, tussen de centrale hal en hal noord, is de locatie van MF Talks, met lezingen en seminars over onder andere ‘de winkel als merk’, online video en robotica en artificial intelligence. Ook Olcay Gulsen en Denham the Jeanmaker komen spreken. De gecureerde shop van HTNK is dit seizoen extra groot met twintig merken. Het shop-platform Shopping in Paris, van vorige wintereditie, is terug met Londen in de hoofdrol.

Praktisch
Wat: Modefabriek
Waar: Rai, Amsterdam.
Wanneer: zondag 21 januari van 10.00 tot 21.00 uur (De Borrel vanaf 18 uur). Maandag 22 januari van 10.00 - 18.00 uur.
Toegang: pre-registratie 12,50 euro, 17,50 euro aan de deur.

Tweede editie duurzame beurs Soul Salon - 21 & 22 januari 2018

De tweede editie van de duurzame beurs Soul Salon heeft ruim 100 deelnemende merken. Ook is er een nieuwe locatie, de ronde Gashouder, waar alle exposanten te vinden zijn. Volgens de organisatie is er meer aandacht voor het ‘future trend’ programma, zo is er ‘groene winkel inspiratie’ op de vloer. Presentaties zijn er ook: Brightloops-oprichter Ellen Mensink komt spreken over circulaire mode, Ellen Haeser over de ‘Renaissance in retail’. Ook is er een paneldiscussie over het vertalen van MVO-ambities naar een commercieel beleid, waaraan onder meer Lotte Schuurman van de Fair Wear Foundation deelneemt.

Praktisch
Wat: Soul Salon
Waar: Gashouder, Westergasfabriekterrein Amsterdam.
Wanneer: zondag 21 januari van 9.00 tot 20.00 uur ‘s avonds, borrel vanaf 18.00 uur. Maandag 22 januari van 9.00 uur - 17.00 uur.
Handig: Er is een shuttle service vanaf de Modefabriek naar Soul Salon.
Toegangsbeleid: Beursbezoek met registratie vooraf gratis, aan de deur 5 euro per persoon.

Kindermodebeurs WFC Just Kidz - 28 & 29 januari 2018

Sunday School is niet de enige die in het gat van ‘Market by Kleine Fabriek’ is gesprongen. Mike Cats van WFC en Ruben Worms, agent van Mim-Pi, Lief! lifestyle en Mek/Brums organiseren de WFC Just Kidz beurs, met 50 stands en 75 merken verdeeld over twee beurshallen. Just Kidz vond eerder plaats tussen 2007 tot 2010.

Praktisch
Wat: WFC Just Kidz
Waar: World Fashion Centre, Amsterdam.
Wanneer: zondag 28 januari van 10.00 -17.00 uur. Maandag 29 januari van 10.00 - 17.00 uur.
Toegangsbeleid: Gratis toegankelijk voor WFC-pashouders en geregistreerde beursbezoekers.

‘Market by Kleine Fabriek’ is niet meer. De zomereditie in juli 2017 was de laatste. Ook wordt voor het eerst in de geschiedenis een editie van Amsterdam Fashion Week overgeslagen. Afgelopen jaren vond de Amsterdamse modeweek plaats in januari, en juli, tijdens het Nederlandse beursseizoen. De eerste editie van het event onder leiding van nieuwe eigenaar Danie Bles plaats in september 2018, voor de start van de internationale modeweken.

Houd de FashionUnited website in de gaten voor het laatste beursnieuws. Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u dan aan voor de FashionUnited nieuwsbrief.

Foto's: Modefabriek & Soul Salon van FashionUnited.

Amsterdam FashionWeek
BEURZEN
januari 2018
Just Kidz
Modefabriek
Soul Salon
Sunday School
TRADEFAIRSEASON
VAKBEURS
Scroll down to read more