• Home
  • Nieuws
  • Business
  • G-Star rondt verkoop aan WHP Global af

G-Star rondt verkoop aan WHP Global af

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het hoofdkantoor van G-Star Raw in Amsterdam. Credits: G-Star Raw

G-Star Raw rondt de verkoop aan WHP Global af. Het afronden van de verkoop vindt, zoals verwacht, plaats in het vierde kwartaal van 2023.

Financiële voorwaarden en details van de transactie worden niet bekendgemaakt. Eerder maakte WHP Global wel bekend dat het met G-Star in het portfolio een retailomzet van meer dan meer dan 7 miljard Amerikaanse dollar draait. Dat is omgerekend zo’n 6,5 miljard euro.

Nu de overname is afgerond, kan G-Star gebruik maken van WHP Globals expertise en zijn wereldwijde expansie versnellen. Het doel is de aanwezigheid op de Amerikaanse markt te versterken, en tegelijkertijd verder uit te breiden, zowel geogragisch als door het introduceren van nieuwe productcategorieën, meldde G-Star CEO, Rob Schilder eerder.

De huidige aandeelhouders van G-Star, waaronder Jos van Tilburg, behouden een meerderheidsbelang in het merk. Daarnaast blijft het huidige managementteam van G-Star, onder leiding van Schilder, toezicht houden op de belangrijkste omnichannelactiviteiten van het merk vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

WHP Global is een Amerikaanse brand management organisatie die investeert in internationale merken om deze verder te laten groeien. Het bedrijf investeert, naar eigen zeggen, in groeikanalen met hoge potentie zoals e-commerce en internationale expansie. Het portfolio van WHP Global bestaat onder andere uit Anne Klein, Joseph Abboud, Joe’s Jeans en Bonobos.

Uit het archief:
G-Star
G Star Raw
WHP Global