• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Geen doorstart voor Europese retailtak Scotch & Soda

Geen doorstart voor Europese retailtak Scotch & Soda

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |Breaking

Scotch & Soda winkel in het Londense Covent Garden. Credits: Scotch & Soda

De Noord-Europese retailtak van Scotch & Soda, S&S Europe B.V., maakt geen doorstart, zo meldt Scotch & Soda in een persbericht. De fysieke winkels sluiten en de website wordt door ‘een ander bedrijf’ voortgezet.

Update woensdag 19 juni 20:00:
Scotch & Soda e-commerce activiteiten ondergebracht bij United Legwear & Apparel Europe B.V.

De Noord-Europese retailtak werd op 12 juni failliet verklaard wegens logistieke problemen en aanhoudende verliezen. Goed om te vermelden: de wholesale-activiteiten vallen niet onder het faillissement.

Nadat het faillissement werd uitgesproken, werd overwogen om de winkels open te houden om de kledingvoorraad te verkopen. De curatoren en de belangrijkste stakeholders kwamen echter niet tot een akkoord, aldus Scotch & Soda in het persbericht. De winkels sluiten dus de deuren.

Het faillissement trof de Scotch & Soda-retailactiviteiten in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk. In totaal worden 92 winkels en 721 medewerkers geraakt. Daarvan staan er 28 winkels en 320 medewerkers op de Nederlandse kaart.

Europese retailtak Scotch & Soda maakt geen doorstart

Volgens de curatoren meldden diverse geïnteresseerden zich voor een doorstart. Zij haakten weer af of zagen af van de verkoop omdat ze het merk niet konden kopen. Echter betekent dit niet dat Scotch & Soda in alle getroffen markten verdwijnt. Zo kijken de curatoren naar een mogelijke doorstart in Duitsland en Oostenrijk.

Scotch & Soda meldde in het persbericht over het faillissement te werken aan een mogelijke doorstart en dat de verkoopactiviteiten binnen twee weken zouden worden voortgezet door een andere partij. Dat is dus niet gelukt.

Waar de winkels in Nederland en België zich bevinden, ziet u op de interactieve kaart hieronder.

Dit artikel is geactualiseerd op 19 juni om 15:35 uur.

Lees ook:
Faillissement
Scotch & Soda