• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Pinterest voorspelt consumententrends voor 2020

Pinterest voorspelt consumententrends voor 2020

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Londen - Pinterest heeft zijn top 100 trends voor 2020 onthuld. De visuele zoekmachine heeft genoteerd: de opkomst van consumenten die zoeken naar genderneutrale opties, bewuste consumptie, tips om hun huisdier te stijlen, de voortdurende jaren 90 nostalgie met Y2K-geïnspireerde outfits, luxe scrunchies en nineties streetwear.

Met maandelijks meer dan 320 miljoen mensen over de hele wereld die Pinterest gebruiken verklaart de visuele zoekmachine dat dit een "uniek inzicht geeft in opkomende trends" door het analyseren van wereldwijde zoekvolumes van augustus 2017 tot juli 2018 met die van augustus 2018 tot juli 2019, voor het creëren van de 100 Pinterest Trends voor 2020 over voedsel, het huis, stijl, beauty, reizen en familie.

De grote jaren 90 trend is groot. Volgens Pinterest spant het van high-fashion catwalk-collecties tot aan retro apparaten. Voor veel consumenten is het een stukje nostalgie, even terug naar dit luchtigere tijdperk, schrijft Pinterest. De zoektocht naar grunge mode - combatlaarzen, flanellen overhemden en oversized outerwear - is met 292 procent toegenomen. De zoektocht naar Y2K outfits, op het jaar 2000 geïnspireerde outfits, met legerbroeken, heupkettingen en logomania is met maar liefst 669 procent gestegen.

Luxe scrunchies, in bijvoorbeeld zijde of leer, namen een vlucht met een stijging van 6.309 procent. Haarclips hebben een 930 procent plus genoteerd. Jaren 90 streetwear mode - grove sneakers, cropped tops en hoodies - heeft 277 procent meer zoekopdrachten opgeleverd.

De heropleving van de nineties heeft ertoe geleid dat erfgoedmerken als Fila een nieuw publiek bereiken. Want, Gen Z streeft naar een authentieke jaren 90 vibe, legt Pinterest uit.

Inspireren in 2020? Dit zijn de toptrends volgens Pinterest: jaren 90 en duurzame opties

Mode en beauty zullen ook in 2020 geïnspireerd blijven door de ruimte. Hoodies met een Nasa-logo’s noteerden een 106 procent plus. ‘Planeten’ make-up, waaronder de zoekmachine intergalactische paarse lipgloss, zwarte lippenstift en ijsblauwe oogschaduw verstaat, noteerden een stijging van 217 procent. De sterren inspireerden sieradentrends met ‘sterrenstelsel’ oorpiercings (+112 procent).

Dan is er de trend Beyond Binary. Mensen zoeken steeds vaker naar genderneutrale opties, met inbegrip van uniseks kinderkleding (+119 procent). Vrouwen zoeken vaker naar androgene trouwkleding, tuxedo jurken en witte kanten pakken. In de categorie beauty is de zoektocht naar genderneutrale kapsels met 625 procent toegenomen.

Een andere grote trend voor 2020 is bewuste consumptie, want het winkelend publiek dringt aan op milieuvriendelijke(re) opties. Zo heeft het bedrijf een 41 procent groei in de de zoektocht naar tweedehands of gerecyclede trouwjurken genoteerd. Tweedehands mode heeft een stijging van 38 procent laten zien en productswaps (waarbij men producten ruilt) een van 172 procent.

De natuur komt ook terug in Pinterest’s ‘re-wilding’ trend. De zoekopdracht ‘hiking fashion’, geïnspireerd op de wandelsport, is met 194 procent toegenomen. Consumenten zoeken naar een comfortabele gelaagde outfit en praktische laarzen.

Pinterest voorspelt ook dat het verwennen van huisdieren in 2020 verder zal toenemen. De zoektocht naar huisdieren mode voor honden, katten en zelfs geiten is met 199 procent gestegen. Ook zijn de zoekopdrachten naar huisdieren resorts, kattenverjaardagen en hondencakes toegenomen.

Andere grote thema's zijn onder andere verantwoord reizen, het vinden van balans en het transformeren van je huis tot ware hub (uitgerust met bijvoorbeeld een tuin- of audiokamer).

Dit artikel verscheen eerder vandaag op FashionUnited.uk.

Foto’s: eigendom Pinterest

2020 trends
Consumententrends
jaren 90
jaren 90 mode
Pinterest