• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Saks OFF 5th vertrekt uit Nederland en Duitsland

Saks OFF 5th vertrekt uit Nederland en Duitsland

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na de geruchten die vorige week al rondgingen, bevestigt Saks OFF 5th nu op Facebook dat het de winkels in Nederland en die in Duitsland gaat sluiten. ‘Saks OFF 5th zegt tot ziens!,’ aldus de aankondiging op Facebook. De winkels in Amsterdam en Rotterdam zullen sluiten naast de winkels in Düsseldorf, Frankfurt, Bonn, Stuttgart, Wiesbaden en Heidelberg. Vandaag is dan ook in alle vestigingen een uitverkoop gestart met kortingen die oplopen tot veertig procent. Op Instagram meldt Saks OFF 5th Europe dat voor het einde van juni alle winkels in Europa zullen sluiten.

Saks OFF 5th behoort tot de gloednieuwe joint venture van Hudson’s Bay Europa en Signa’s Karstadt. Al geruime tijd gingen er geruchten over de toekomst van de off-price keten. Tegen Duits vakblad TextilWirtshaft werd eerder al aangegeven dat de stand-alone winkels van Saks OFF 5th in Duitsland zouden sluiten voor 30 juni, maar wat met de Nederlandse filialen zou gebeuren werd niet genoemd. In Duitsland zullen de winkels doorgaan als ‘dress-for-less’ concepten uit het portfolio van Signa.

Einde voor Saks OFF 5th in Europa: winkels in Nederland en Duitsland gaan sluiten

Saks OFF 5th ging in Nederland voor het eerst open in september 2017 in Rotterdam en volgde op op de eerste Europese winkel in Düsseldorf. Bij de opening van het filiaal in Amsterdam, dat in november 2017 de deuren opende, meldde Wayne Drummond, destijds de president van Saks OFF 5th Europa, tegen FashionUnited dat het concern verrast was door de ontvangst in Nederland. “We merken dat er een echt enthousiasme is voor een off-price winkel in het centrum van de stad. We geloven dat Nederland een fantastische plek is voor ons concept. Nederland is natuurlijk een goede markt en we kijken altijd naar kansen voor extra vestigingen, maar op dit moment loopt er niks specifieks,” aldus de topman ten tijde van de opening.

Drummond werd in mei 2018 opgevolgd door Hanneke van Meeteren die CEO Saks Off 5th Nederland werd, toen moederbedrijf Hudson’s Bay Company onder nieuw leiderschap van Helena Foulkes kwam te staan en in Europa daardoor de topposities opnieuw werden ingevuld.

Over Saks Off 5th: Saks Off 5th is oorspronkelijk een van de bedrijven van het Canadese Hudson’s Bay Company. De winkels in Nederland en Duitsland zijn inmiddels onderdeel van de fusie tussen Karstadt en Kaufhof in Duitsland en dus losgekoppeld van het Canadese concern. In de winkels zijn designer-items te vinden tegen sterk gereduceerde prijzen die op kunnen lopen tot zeventig procent. Op de prijskaartjes staat dan ook de oorspronkelijke prijs vermeld, de prijs die de consument bij Saks Off 5th betaald en de korting die de klant dus krijgt. In totaal zijn 750 merken te vinden het aanbod in de segmenten dames-, heren- en kinderkleding, home, accessoires en schoenen. De keten betrad in juni 2017 voor het eerst de Europese markt door de opening van een van de vijf vestigingen in Duitsland. In september van dat jaar betrad Saks Off 5th ook de Nederlandse markt met de opening van het filiaal in Rotterdam.

Foto: Inge Beekmans voor FashionUnited

Hudson's Bay Company
Karstadt
Kaufhof
Saks OFF 5TH
Signa