Overzicht: dit was de 24e editie van Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week zit er weer op: de 24e editie van de Nederlandse modeweek én de eerste onder het bewind van nieuw creatief directeur Iris Ruisch. Nieuw waren de overzichtshows op de openingsavond, met historische mode, waarvoor modeduo Viktor & Rolf voor het eerst een ontwerp beschikbaar stelde (een primeur). De laatste dag van het mode-evenement stond in het teken van ‘Future Generation’. Tijdens de ‘Hotel Brave Monday’ presenteerden acht ontwerpers in het Transformatorhuis hun nieuwe visie, en in de Gashouder realiseerde Maison the Faux een ervaring. Lees de reportages of bekijk onze videocompilaties.

Maison the Faux houdt spiegel voor aan publiek Amsterdam Fashion Week

Overzicht: dit was de 24e editie van Amsterdam Fashion Week

Een claxonnerende auto, dranghekken, het flitsen van fotocamera’s, rondrennende modellen en veel geschreeuw. Het zou zomaar de start kunnen zijn van een catwalkshow tijdens een fashionweek, maar het is de performance van Maison the Faux. Het modelabel van Tessa de Boer en Joris Suk brengt een visie op het gedrag van de bezoeker van de fashionweek. Lees hier de complete reportage.

Amsterdam Fashion Week: De ervaringen van 4 debutanten

Overzicht: dit was de 24e editie van Amsterdam Fashion Week

Wanneer een ontwerper na maanden hard te hebben gewerkt zijn of haar collectie kan tonen op een evenement als Amsterdam Fashion Week, is dat altijd een bijzonder moment. Voor deelnemers van Fashion Lab, het onderdeel waar een podium wordt geboden aan opkomend modetalent, is de modeweek extra spannend: deze ontwerpers hopen vaak dat Amsterdam Fashion Week voor hen de deur opent naar een breder publiek. Hoe verging het de 4 debutanten? FashionUnited bemachtigde een plaats in de zaal bij de shows van de ontwerpers. Lees hier het volledige artikel.

Voorafgaand aan de start van de modeweek, sprak FashionUnited de oprichters van drie labels die tijdens deze editie debuteerden. Zie ook:

Het Amsterdam Fashion Week debuut van... Tess van Zalinge en Lola + Lou

Het Amsterdam Fashion Week debuut van... Anbasja Blanken

Het Amsterdam Fashion Week debuut van... Kaho To

Amsterdam Fashion Week: Jef Montes laat collectie oplossen in water

Overzicht: dit was de 24e editie van Amsterdam Fashion Week

Een spectaculaire show tijdens de tweede dag van het catwalkprogramma van Mercedes-Benz Amsterdam Fashion Week: Jef Montes liet zijn collectie ter plekke verdwijnen. De modellen dragen ontwerpen van stof die oplost als het in aanraking komt met water. Het is een statement tegen de vergankelijkheid van de mode, zegt de ontwerper. Lees hier verder.

Amsterdam Fashion Week: Lisa Konno verkoopt op de catwalk

Overzicht: dit was de 24e editie van Amsterdam Fashion Week

Ontwerpster Lisa Konno verbaasde de bezoekers ook even tijdens de show. Na haar collectiepresentatie gaf ze bezoekers de mogelijkheid om direct een item uit haar nieuwe collectie te bestellen. Na wat verbaasde blikken, liep het later toch storm bij de balie.

Openingsavond Amsterdam Fashion Week

Overzicht: dit was de 24e editie van Amsterdam Fashion Week Na een aantal edities zonder creatief directeur moest het roer om bij Amsterdam Fashion Week. Met nieuw creatief directeur Iris Ruisch kwam er een nieuwe visie en strategie, die de modeprofessionals weer naar de shows trekt en van de modeweek weer een breed platform maakt. Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam trapte het catwalkprogramma af met twee overzichtsshows: ’Dutch Heritage’ en ’Couture & Crafts’.

Videocompilaties

Amsterdam Fashion Week slotdag in 1 minuut

Amsterdam Fashion Week dag 4 in 2 minuten

Amsterdam Fashion Week dag 3 in 2 minuten

Amsterdam Fashion Week dag 2 in 2 minuten

Openingsavond Amsterdam Fashion Week in 30 seconden

Dutch Heritage Exposition

Judith van Vliet presenteert Fashion on Ice

Tijdlijn - Overzicht van ruim 10 jaar fashion week in Amsterdam

Overzicht: dit was de 24e editie van Amsterdam Fashion Week

Hoe heeft de modeweek zich eigenlijk precies ontwikkeld? FashionUnited dook in de archieven en presenteert een overzicht van ruim 10 jaar fashion week. Van de veelbelovende start tot kritiek over commercialisering en teveel entertainment. Bekijk hier de complete tijdlijn.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN