• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Voorbereid 2019 in: 9 lezenswaardige artikelen voor een frisse start

Voorbereid 2019 in: 9 lezenswaardige artikelen voor een frisse start

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode |OVERZICHT

Gelukkig nieuwjaar, 2019 is hier! Om het nieuwe jaar fris en fruitig, en vooral helemaal op de hoogte, te beginnen, selecteert FashionUnited lezenswaardige artikelen uit het archief. Handvatten uit onderzoeken, tips&tricks van experts en de laatste trends.

Lidewij Edelkoort - Kragen en statement oorbellen

Lidewij Edelkoort ging tijdens haar trendseminar Portraits of Fashion A/W 2018-2019 in op het belang van de selfiecultuur. Modeitems die in zo’n selfie passen worden steeds belangrijker. Grote oorbellen en statement kragen zijn dan ook items die Edelkoort in haar trendforecast heeft meegenomen.

Lees het hele artikel hier.

Sectorprognose: ‘Service in detailhandel cruciaal in 2019’

“Juist nu de klant zich in hoge mate digitaal oriënteert, is het service dat het voornaamste onderscheidende kenmerk is voor een winkel,” aldus de Sectorprognose 2019 detailhandel van ABN Amro. De belangrijkste troef blijft hierbij het personeel.

Lees het hele artikel hier.

De kleurentrends voor winter 2018-2019 volgens trendwatcher Hilde Francq

Trend- en colorwatcher Hilde Francq zet de kleuren voor winter 2019 uiteen. Elke lifestyletrend voorspelt ze door middel van herkenbare persoonlijkheden, zoals de Architect, de Muze, et cetera, met elk een bijpassend kleurenpalet.

Lees het hele artikel hier.

5 essentiele lifestyle trends voor 2019

Op het laatste moment nog inspringen op de trends voor 2019? Pak dit artikel er dan eens bij. Op basis van trendbureau WGSN selecteert FashionUnited de 5 grootste lifestyle trends van 2019. Zal het nieuwe jaar echt het einde betekenen van seizoensgebonden mode?

Lees het hele artikel hier.

ABN Amro: ‘We verwachten opnieuw een jaar van groei in retail’

Ondanks een dalend consumentenvertrouwen in december, wordt ook in 2019 en 2020 een positieve ontwikkeling verwacht van de Nederlandse detailhandelsector, zo meldt ABN Amro. Voor beide jaren gaat ABN Amro uit van een groei van 2 procent, een vertraging van de groei. Consumentengedrag wordt steeds complexer deze jaren: “De consument is in de loop van de jaren kritischer geworden en heeft meer macht gekregen. De consument maakt via het internet eerst een vergelijking tussen producten alvorens naar de winkel te gaan, en soms vind die laatste stap niet plaats.”

Lees het hele artikel hier.

Trendseminar: ‘Consument zoekt balans, betekenis, verbinding en imperfectie’

Anno 2019 moet de consument twee realiteiten weten te balanceren; de analoge en virtuele wereld lopen door elkaar. Niet alleen voor consumenten maar ook voor merken brengt dit hele nieuwe uitdagingen met zich mee.

Lees het hele artikel hier.

Christine Boland: 8 tips voor zomer 2019

Creativiteit, verbeelding en fantastie; de drie kernwoorden van Christine Boland’s voorspelling voor het spring/summer 2019 seizoen. Trends die voorbij komen zijn onder andere rococo, art deco 2.0 en patchwork.

Lees het hele artikel hier.

Lidewij Edelkoort: winter 2019-2020: “Mijn kleurenpalet is nog nooit zo helder geweest in de winter”

Denk je aan donkere en sombere kleuren voor de winter? Lidewij Edelkoort zal je tegenspreken. Waar we gewend zijn in de herfst- en winterseizoenen meteen te beginnen met donkere kleuren, moeten we hier volgens Edelkoort vanaf. “Dan stap je van een heldere en zomerse wereld in augustus, in een soort inkpot. Dat wil niemand.”

Lees het hele artikel hier.

Vier grote trends voor herfst/winter 2019/2020 volgens Christine Boland

Vier verschillende stromingen zijn tijdens het herfst/winter 2019/2020 seizoen te zien volgens trendwatcher Christine Boland. Van introvert, bescheiden en rustig naar rebellie en vrouwelijkheid, alles komt aan bod.

Lees het hele artikel hier.

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Hoofdbeeld: Catwalkpictures, Burberry en Louis Vuitton spring/summer 2019

2019
Christine Boland
Detailhandel
Hilde Francq
lezenswaardige artikelen
Lidewij Edelkoort
Modetrends
overzicht
Trends
Trends 2019