• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nieuwe modespeler: Wie is Victory & Dreams Holding?

Nieuwe modespeler: Wie is Victory & Dreams Holding?

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |ACHTERGROND

In anderhalf jaar tijd een portfolio van bijna 400 winkels in binnen en buitenland; Victory & Dreams Holding bouwt binnen no-time een mode-imperium op. Het bedrijf was vorig jaar de redder in nood van het gros van de Nederlandse Charles Vögele-winkels, speelde ook de reddende engel bij Witteveen Mode en het bedrijf is sinds gisteren de nieuwe eigenaar van Men at Work. Een overzicht: dit is wat we weten van Victory & Dreams Holding.

Tijdlijn: 1,5 jaar Victory & Dreams Holding

Maart 2017 - Victory & Dreams Holding, moederbedrijf van Vidrea Retail, verschijnt voor het eerst ten tonele

De omgevallen keten Charles Vögele maakt in Nederland een doorstart onder Vidrea Retail, zo wordt bekendgemaakt in maart 2017 in een persbericht in handen van FashionUnited. Wie precies achter de nieuwe groep zit, is nog in nevelen gehuld. Wel wordt onthuld dat meervoudig mode-ondernemer Remt Melles het bedrijf zal gaan leiden als CEO. Melles leidde eerder bedrijven zoals Lowland Fashion, Fashion Linq, T-corporation en kocht samen met Roland Kahn MS Mode. Bij MS Mode, Etam en Promiss was hij commercieel directeur. Ook werkte hij tevens ook bij McGregor en V&D. Later wordt bekend dat het gaat om een groep ‘vooraanstaande Nederlandse investeerders’.

Op het moment van de overname heeft de keten 95 winkels, 73 hiervan worden omgebouwd tot multibrandstores. Het merk Charles Vögele zal een plaats krijgen binnen het multibrandconcept dat later in 2017 in de markt wordt gezet als de formule Miller&Monroe. Vanaf september 2017 worden binnen acht weken alle vestigingen omgebouwd naar het nieuwe concept. Miller&Monroe wil een ‘local hero’ zijn, aldus marketing director Evelien Ollongren in november tegen FashionUnited. De nieuwe formule richt zich op 40-plus mannen en vrouwen door middel van het eigen merk en een twintigtal internationale merken in het middensegment. De formule biedt ook lifestyle-producten aan.

Winkelteller* naar schatting: 95

Augustus 2017 - Witteveen Mode gered door Vidrea Retail, moederbedrijf blijkt Victory & Dreams Holding

Medio augustus vindt Witteveen Mode een nieuwe eigenaar, maar opnieuw is niet direct bekend wie de reddende engel is. De groep investeerders wil, zoals bij Charles Vögele, in eerste instantie anoniem blijven, maar later blijkt dit Vidrea Retail te zijn in een persbericht in handen van FashionUnited. RTL Z publiceert als eerste dat de Amsterdamse textielfamilie Hes betrokken is bij de doorstart van zowel Charles Vögele en Witteveen Mode, zo blijkt uit onderzoek van het mediaplatform. Achter Vidrea Retail staat het grote moederbedrijf Victory & Dreams Holding dat op zijn beurt weer geleid wordt door Phim Holding dat een bedrijf blijkt te zijn van Philippe Hes. Philippe Hes is de zoon van Lex Hes, mode-ondernemer pur sang en eigenaar van de ketens damesmodeketen Zaza en Skooter, ‘de modeketen voor jongeren in Noord-Nederland’. Vader Hes speelt inmiddels bij Charles Vögele een operationele rol, aldus Philippe in augustus tegen RTL Z.

Ten tijde van de overname van Witteveen Mode zijn nog 72 van de 98 winkels geopend. Philippe Hes meldt tegen RTL Z vertrouwen te hebben in de winkels, maar niet alle 72 vestigingen zullen open blijven. In november vertelt Evelien Ollongren, marketing director bij Vidrea Retail, tegen FashionUnited dat een gedeelte van de winkels is omgebouwd tot Miller&Monroe vestigingen.Bij de nieuwe formule Miller&Monroe zijn ook de collecties van Witteveen Mode en Charles Vögele toevoegd.

Winkelteller* naar schatting: 167

Maart 2018 - Victory & Dreams neemt 200 Duitse Charles Vögele-winkels over

Victory & Dreams Holding maakt de stap naar Duitsland. Het Nederlandse bedrijf neemt 200 vestigingen van het failliete Charles Vögele Duitsland over. De positieve ervaringen van Miller&Monroe met de Charles Vögele-vestigingen in Nederland waren een belangrijke motivatie om de Duitse markt te betreden, aldus algemeen directeur Miller&Monroe Armin Funk tijdens een interview met FashionUnited DE. Een maand later wordt al begonnen worden met de verbouwing van de eerste 40 winkels naar het Miller&Monroe-concept, de eerste 15 winkels openen haar deuren op 21 april 2018. In juli tot en met september 2018 worden de overige winkels omgebouwd naar het nieuwe concept. Naar verwachting sluiten er 20 winkels aldus Funk.

Winkelteller* naar schatting: 367

Augustus 2018 - Victory & Dreams Holding blijkt redder failliete Men at Work

De overnamejacht van Victory & Dreams Holding is nog niet klaar, zo blijkt als op 1 augustus de nieuwe eigenaar van Men at Work B.V. in Nederland bekendgemaakt wordt. Op het moment van de overname zijn nog 19 van de 27 winkels in bedrijf en Victory & Dreams wil met zoveel mogelijk vestigingen doorgaan. “De overname van Men at Work is een mooie uitbreiding van onze locaties,” zegt kersverse eigenaar Philippe Hes in het persbericht in handen van FashionUnited. De eigen merken van Men at Work, te weten Airdate, OTR en 8MM, net als bij Witteveen en Charles Vögele, zullen op termijn ook verkocht gaan worden in Miller&Monroe-winkels. De merken krijgen een eigen shop-in-shop in de formule, aldus het persbericht. Het bedrijf heeft alle voorraden, het inventaris, het intellectueel eigendom en de lopende contracten overgenomen.

Ook de Belgische winkels van Men at Work, die buiten het faillissement van de Nederlandse tak vielen in eerste instantie, hebben een nieuwe eigenaar gevonden. Wie dit precies is, is niet bekend. Ook de woordvoerder van Victory & Dreams Holding kan niet bevestigen noch ontkennen dat de familie Hes ook deze winkels heeft overgenomen.

Winkelteller* naar schatting: 394

Wat is de volgende stap voor Victory & Dreams?

Het Nederlandse bedrijf Victory & Dreams Holding, dat begin 2016 werd opgericht, heeft zich in 18 maanden gemanifesteerd als modespeler, met momenteel 2600 medewerkers. Naar de volgende stappen en toekomstplannen blijft voor de media gissen, want de eigenaren zijn tot nu toe interviews uit de weg gegaan. Ook sommige vragen van de redacteur achter dit artikel blijven onbeantwoord, via de woordvoerder geven de eigenaren aan niet geïnterviewd te willen worden. Aan RTL Z liet Philippe Hes eerder weten waarom ze nog niets zeggen: “Bij een doorstart is er veel onrust bij leveranciers en werknemers. Wij wilden eerst laten zien dat we er iets moois van konden maken. Openheid komt op zijn tijd.”

Het moederbedrijf van Miller&Monroe wordt ook getipt als het gaat over het faillissement van de Oostenrijkse tak van Charles Vögele dat op 31 juli 2018 bekend werd. Naar verluidt voert Victory & Dreams Holding gesprekken met de Oostenrijkse tak van Charles Vögele, zo berichtten diverse Oostenrijkse media twee dagen geleden. Bij het faillissement zijn 102 winkels betrokken, bij een overname zou de winkelteller op 500 winkels kunnen komen. Hes uit zich tegen het FD dat een overname niet ‘onlogisch zou zijn’, maar kan een dergelijke overeenkomst niet bevestigen. FashionUnited deed op donderdagochtend 2 augustus navraag, bevestigen kon de woordvoerder niet. “Het is nog steeds erg onrustig in de moderetail. We krijgen veel modeketens ter overname aangeboden,” aldus Hes tegen het FD. De vraag is alleen: welke keten is next?

* Het aantal winkels naar schatting is tot stand gekomen door het aantal vestigingen dat het overgenomen bedrijf op het moment van overname in het portfolio had, bij elkaar op te tellen. Hoeveel van deze vestigingen uiteindelijk is gesloten of afgestoten door Victory&Dreams Holding is niet gecommuniceerd.

Werken bij Miller & Monroe? Klik hier voor de openstaande vacatures >>

Beeld: Miller&Monroe Facebook

Charles Vogele
lex hes
Men At Work
Miller & Monroe
philippe hes
remt melles
Victory & Dreams
Victory & Dreams Holding
Vidrea Retail
Witteveen Mode